S5 Corporate Response - шаблон joomla Книги
Examenul molecular-biologic

Metoda dată se bazează pe determinarea unei consecutivităţi ADN a agentului patogen prin utilizarea praimerilor complementari cu amplificarea ADN-ului matriţă şi identificarea lui prin electroforeză.

Reacţia de polimerizare a fost descoperită mai mult de 30 ani în urmă de A. Cornberg, care împreună cu alt laureat al premiului Nobel — Dj. Lederberg au expus idea, că, cu ajutorul acestei reacţii se pot obţine cantităţi mari de ADN. Această idee a fost realizată peste mai mult de 20 ani de către Carry Mullis, laureat al premiului Nobel în chimie, anul 1993. Astfel, C. Mullis, bazându-se pe procesul natural al replicării ADN-ului, a elaborat metoda cu ajutorul căreia se pot obţine copii ale anumitor porţiuni ale genelor în cantităţi nelimitate într-un tub (in vitro). Această metodă a fost numită reacţia de polimerizare în lanţ. Еa a devenit una dintre cele mai comode şi utilizate metode de diagnosticare a ADN-ului.

Prima publicaţie despre aplicarea practică a PCR a apărut în anul 1985. De atunci tehnologia PCR a suportat multiple modificări.

Utilizarea metodei PCR oferă posibilitatea de determinare rapidă, cu specificitate înaltă a particularităţilor construcţiei genetice a organismului viu. În baza metodei propuse de C. Mullis au apărut procedee ce permit majorarea semnificativă a posibilităţilor metodei PCR propuse iniţial şi diminuarea neajunsurilor ei.

Metodele molecular-biologice, mai ales PCR, au făcut o revoluţie în diagnosticarea inflamaţiilor urogenitale. Prin utilizarea lor se poate operativ şi cu veridicitate mare de decelat agenţii patogeni în materialul biologic.

PCR are prioritate faţă de alte metode prin sensibilitate înaltă de aproximativ 80–100%.

Adresa


str. Lev Tolstoi, 24/1
Chisinau, Moldova, MD-2001

Telefoane


(+373) 22-279-823

Orarul de lucru


Lu. — Vi.: 800 – 1700
Sămbată: 800 – 1300